Är glukomannan kompletterar piller effektiv för viktminskning?

Är glukomannan kompletterar piller effektiv för viktminskning? Att veta effektiviteten, bör vi veta mer om glukomannan.

Glukomannan är ett socker göras från roten av konjak växt som har använts i århundraden i traditionell japansk matlagning som förtjockningsmedel eller gelningsmedel. Det är så känd i Japan som den har även en egen smeknamn, kvasten i tarmarna, vilket ger dig en god uppfattning om hur det fungerar. För bara några kalorier skapar glukomannan en känsla av fullkomlighet genom att absorbera vatten och expanderar till att bilda en skrymmande fiber i magen.

Är det säkert?

Det vanligaste klagomålet att ta glukomannan som ett komplement i flera studier var övergående uppblåsthet och gas. Forskarna tror att detta kan bero på att den plötsliga införandet av fiber i en fiberfattig kost. De flesta var inte avskräckas av denna milda olägenhet och inom några veckor, avtog dessa biverkningar. Utöver detta verkar glukomannan säker.

Hur fungerar det?

Glukomannan skulle kunna fungera i magen och tarmarna, genom att absorbera vatten för att bilda en skrymmande fiber, som behandlar förstoppning. Det kan också bromsa upptaget av socker och kolesterol från tarmen, hjälper till att reglera blodsockernivån i diabetes och minska kolesterolnivåer.

Fungerar det verkligen?

Att studera mekanismerna är alltid intressant, men vad vi verkligen vill veta är om det här leder till faktiska pounds försvinner. Lyckligtvis har vi flera randomiserade kontrollerade studier på glukomannan. Dessa typer av studier är den gyllene standarden för vetenskapliga experiment på människor. I den största, var 176 friska överviktiga personer slumpmässigt att inta antingen ett tillägg med glukomannan eller placebo (overksam piller), medan på en kalorifattig kost. Tre olika glukomannan kosttillskott testades med varierande doseringar. Vissa även haft andra fibrer läggas till dem.

Varför ska ta glukomannan fördelar

Medan forskningen är fortfarande under utveckling och FDA har inte gett sitt godkännande till någon glukomannan produkt hälsa eller viktminskning krav, är förstudier lovande. I en 2007 studie publicerad i British Journal of Nutrition, deltagare tar en glukomannan och psylliumfröskal kombination tillägg förlorade ca 10 pounds i 16 veckor, jämfört med 1,7 pounds förlorade i placebogruppen. En annan studie med enbart glukomannan visade ett genomsnitt på 5,5 pounds förlorade under åtta veckor, utan att göra någon annan diet eller livsstilsförändringar.

Var kan jag få mer information?

Du kan få information från en officiell webbplats som ger vissa bakgrund och tips och har bilder av konjak rot och glukomannan pulver. Har du provat dessa nudlar eller tas glukomannan kosttillskott? Låt mig veta om du gillar nudlar. Ni vet också hur du förbereder dem, eller om du har haft någon framgång med tillägg form.

Vad ska köpa?

Tja, kanske du inte förvirrad om bästa Glucomannan tillägg som fungerar effektivt för viktminskning. Vi rekommenderar dig att ta Proto-Col SlimFizz. Detta Proto-Col SlimFizz ger fler fördelar med naturliga och säkra sätt. Naturligtvis är det endast tillgänglig på den officiella hemsidan. Därför klicka på länken för rätt här för att fortsätta dig till den officiella webbplatser. Detta är rätt tillfälle att ta Proto-Col SlimFizz. Detta är absolut för dig.  

Är glukomannan kompletterar piller effektiv för viktminskning?