Hur man undviker Glucomannan komplettera bieffekt

Finns det någon potentiell tillägg biverkning Glucomannan? Åsikterna kommer att visa svaret att ta glukomannan tillägg.

Under de senaste decennierna har glukomannan införts i USA och europeiska marknaderna som livsmedelstillsats och kosttillskott. Vad är glukomannan? Det är ett fördelaktigt, lösliga och fermenterbara dietfibrer som härrör från roten av konjak anläggningen, som är hemma i Asien.

Snabbspola till nutid och vetenskapliga studier har visat att komplettera med konjak glukomannan kan betydligt lägre plasmakolesterol, förbättra kolhydratmetabolismen uppmuntra tarmrörelser och främja en sund kolon.

Fungerar det verkligen?

Att studera mekanismerna är alltid intressant, men vad vi verkligen vill veta är om det här leder till faktiska pounds försvinner.

Lyckligtvis har vi flera randomiserade kontrollerade studier på glukomannan. Dessa typer av studier är den gyllene standarden för vetenskapliga experiment på människor.

I den största, var 176 friska överviktiga personer slumpmässigt att inta antingen ett tillägg med glukomannan eller placebo (overksam piller), medan på en kalorifattig kost

användningsområden

Glukomannan har undersökts för dess effekter på viktminskning, diabetes, förstoppning, kolesterol, lungcancer, och atopiska sjukdomar, såväl som dess användning som en prebiotisk. Men det finns en brist på adekvat dimensionerade kliniska prövningar kvalitet för att stödja dessa användningsområden.

Särskilda försiktighetsåtgärder och varningar

Graviditet och amning: Det finns inte tillräckligt tillförlitlig information om säkerheten för att ta glukomannan om du är gravid eller ammar. Bo på den säkra sidan och undvika att använda.

Diabetes: Glucomannan kan störa blodsockerkontroll. Övervaka blodsocker noga om du har diabetes och använder glukomannan.

Kirurgi: Glucomannan kan störa blodsockerkontroll under och efter operation. Sluta använda glukomannan minst 2 veckor före en planerad operation.

Eventuella biverkningar

Glukomannan, liksom andra typer av lösliga fibrer, kan orsaka gastrointestinala biverkningar när du plötsligt öka mängden du förbrukar. Dessa kan bestå av uppblåsthet, magsmärtor, lös avföring, gasbildning och diarré. Även diarré kan vara en bieffekt, betyder det inte glukomannan är effektivt för behandling av förstoppning. En studie publicerad i Clinical Nutrition i augusti 2011 visade att glukomannan var inte bra för behandling av funktionell förstoppning hos barn.

Hur man undviker biverkningar

För att undvika biverkningar, måste du läsa varningen och varningar; det kommer att hjälpa dig att minska biverkningarna. Dessutom måste du välja rätt glukomannan tillägg. Den testade rekommenderade tillägg är SlimFizz. Detta är ursprungligen från glukomannan och andra naturliga ingredienser. Du måste köpa SlimFizz på den officiella hemsidan. Du kan välja genom att klicka på länken ordning här. Det kommer att omdirigera dig till den officiella webbplatsen för SlimFizz så gott glukomannan tillägg. 

Hur man undviker Glucomannan komplettera bieffekt